Gids bij het kiezen van een squash racket

ar0323060876Of je nu vijf, tien, of twintig jaar squasht, je hebt waarschijnlijk al een behoorlijk aantal rackets de revu zien passeren. Misschien heb je wel met meer rackets dan ik gespeeld, maar iedereen kan advies gebruiken toch? De laatste jaren veranderden de racketmaterialen continu, net zoals de vorm van de rackets en de snaren. Zoals met alles: zoveel mensen, zoveel wensen en voorkeuren. Hierbij mijn advies bij het kiezen van een racket.

Als je een beginnende squashspeler bent, dan zou je met een racket van rond de € 80,- prima uit de voeten kunnen. De betere squashmerken zijn Head, Dunlop en Prince, en uit ervaring kan ik Pro Supex ook aanbevelen. Deze rackets zijn over het algemeen van goede kwaliteit en betrouwbaar. Tenzij je echt van plan bent om squash pro te worden, is meer dan € 120,- uitgeven aan een racket klink klare onzin.

Bij de keuze van een racket is het belangrijk om te weten voor soort speler je bent. Op onze squash racket webwinkel hebben we een gemakkelijk overzichtje om dat te bepalen. Als je al een tijdje squasht weet je dat de sport niet zonder gevaren is, en blessures altijd op de loer liggen. Let daarom altijd op het gewicht van het racket, en in hoeverre vibraties gedempt worden. Dit kan je veel blessures in de pols, elleboog en schouders besparen.

Normaal gesproken overweeg ik de aanschaf van de high end rackets niet eens, enerzijds geloof ik niet zo in de “speciale” eigenschappen van de rackets en vaak zijn ze niet bestand tegen het geweld wat ik soms gebruik. Vandaar dat ik vaak wel een aantal identieke rackets bij me heb. Mocht er onverhoopt ééntje sneuvelen, kan ik direct weer verder met eenzelfde racket.

Naast twee rackets voor mezelf, bewaar ik ook altijd nog een oude Slazenger in mijn tas. Het ding heeft sentimentele waarde, maar belangrijker nog: het is een ontzettend barrel. Mocht een tegenstander zijn racket breken, dan kan ik dat ding altijd nog uitlenen.

Mijn favoriete racket is de Pro Supex VBO 140. Om eerlijk te zijn heeft dit racket gewoon alles: een lekkere grip, ligt goed in de hand, hij is ligt, dempt alle trillingen en is verkrijgbaar voor een redelijk bedrag bij de betere squashshop.

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.