Goedkope squash rackets vergeleken

Als beginnende squasher heb je gelijk een belangrijke keuze te maken: welk squash racket zal ik kopen? Het aanbod is vrij uitgebreid, en als je niet goed oplet zit je met een miskoop opgescheept. Vandaar dit artikel waarin we alle goedkope squash rackets vergelijken.

Inventarisatie

Voor deze review hebben we gekeken naar alle squash rackets die in de onderste range van de fabrikanten zitten. Meestal betekent dit dat het racket voor minder dan € 50,- te koop is in de meeste sportwinkels. Zodoende komen we voor het seizoen 2013 uit bij de volgende modellen:

Dunlop

  • Fluix 30 of 50 eventiueel de Rage serie.
  • Aero Lite Ti, Aero Ti

Wilson

  • Starterskit Wilson
  • Hyper Hammer 120 serie

Karakal

  • CSX Fusion Pro

Dunlop rackets

Laten we beginnen met de populairste beginner rackets. Dunlop is al jaar en dag de nummer één in de squash wereld en is dus ook aan de onderkant van de markt goed vertegenwoordigd. In de onderstaande tabel zie je eigenschappen van de verschillende rackets:

Racket Materiaal Gewicht Balanspunt Bladgrootte
G-Force 50 Graphite Comp 155 gram Head Light 500 cm2
G-Force 30 Comp / Titanium 170 gram Head Light 500 cm2
G-Force 20 Comp / Titanium 170 gram Head Light 500 cm2
G-Force 10 Composite 185 gram Head Light 500 cm2
Aero Lite Ti Titanium Alloy 195 gram Head Light 525 cm2
Aero Ti Titanium Alloy 197 gram Even 485 cm2

De Dunlop G-Force rackets hebben wij al eerder besproken op squash-racket.nl. Samengevat kunnen we zeggen dat de G-Force rackets wat lichter van gewicht zijn dan de Aero modellen. Het verschil tussen de G-Force 30 en 20 zit hem alleen in de kleur en de G-Force 10 is het meest uitgeklede model uit de reeks. De G-Force 50 heeft als enige de zogenaamde Advanced Control System (ACS) wat inhoud dat er verstevigingen in de hals van het racket zitten waardoor deze beter bestand is tegen torsiekrachten. Dit betekent dat het racket beter zijn vorm behoud tijdens een slag en je dus meer controle hebt.

De 30 en 20 zijn voorzien van het Powermax snaarpatroon, waarbij de snaren schuin door het blad gespannen staan, wat resulteert in meer power.

Ons advies is om echt voor de G-Force 50 te gaan. De tien euro verschil met de andere modellen is het dubbel en dwars waard. Voor rond de € 50,- hoor je dit racket te kunnen kopen en heb je een frame in je handen waar je mee vooruit kunt.

dunlop beginner squash rackets
Dunlop beginner squash rackets

Wilson rackets

Ook wilson heeft in het beginnerssegment een ruime keus. Halverwege dit jaar zijn de nSerie rackets vanwege het grote succes verder uitgebreid. We hebben hier een subselectie moeten maken om het overzichtelijk te houden.

Racket Materiaal Gewicht Bladgrootte
nSword nCode 170 gram 490 cm2
nPower nCode 190 gram 472 cm2
nPower YL nCode 190 gram 495 cm2
Hyper Team 700 Titanium Alloy 200 gram 498 cm2
Hyper Team 500 Titanium Alloy 200 gram 498 cm2
Hyper Team 300 Titanium Alloy 205 gram 498 cm2

Ook Wilson heeft er een handje van om rackets van naam te veranderen als er alleen een nieuw kleurtje op zit. Zo zijn de Hyper Team 700 en 500 nagenoeg hetzelfde, op detail in bespanningsmethode na. Deze rackets zijn echt voor de recreant bedoeld, wat je af kunt zien aan de kwalitatief beperkte snaren en het hoge gewicht.

Wanneer je serieus van plan bent om te beginnen met squash, kun je het beste richting de nSerie kijken. Over het algemeen kun je als beginner het beste een zo groot mogelijk blad opzoeken, aangezien je hiermee ook een grotere sweetspot krijgt. Vandaar dat van de nCode rackets wij de nSword aanbevelen.

Karakal en Pro Supex

Met een Karakal of Pro Supex rackets onderscheid je je van de massa. De Pro Supex Blaster II is met zijn 140 gram het lichtste model dat we hebben vergeleken. Dit voel je direct tijdens het spel. Slagen maak je gemakkelijker af, waardoor je ook nauwkeuriger speelt.

De echte fijnproever gaat voor de Karakal CSX Fusion Pro. Dit racket, vervaardigd uit een ingenieuze combinatie van Grafiet, Titanium en Aluminium is het meest geavanceerde racket in deze reeks. Voor gemiddeld € 34,95 heb je daarmee zeker waar voor je geld.

Karakal CSX Fusion
Karakal CSX Fusion

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.