Prince O3 Speedport

De O3 Speedport rackets zijn de nieuwste modellen van Prince. Met de O3 modellen zijn we al enige tijd bekend. De Speedport is een uitbreiding op deze serie. Prince is altijd een grote naam geweest in de squash markt. De inmiddels legendarische Extender was een echte hit in de squashwereld en werd gebruikt door topspelers over de hele wereld. Tegenwoordig weet Prince nog steeds topspelers aan zich te verbinden. Wat dacht je van Peter Nicol, Nicol David en James Willstrop? Je komt ze tegen op alle grote toernooien.

Prince Squash Racket Spelers
Prince Squash Racket Spelers: Peter Nicol, Nical David en James Willstrop

De O3 Speedport is gemaakt met behulp van typische Prince technologie. Prince heeft de laatste jaren duidelijk ingezet op het maken van aerodynamische en extreem lichtgewichte squash rackets. De rackets zijn zelfs getest in een windtunnel, zodat de manier waarop lucht door het racket heen beweegt geoptimaliseerd kon worden. Dit alles heeft er voor gezorgd dat lucht 24% sneller door het racket heen beweegt dan bij een normaal racket.

In de boog van het frame zitten de zogenaamde O Ports. Hier beweegt de lucht door, en tegelijkertijd geeft het het racket betere control eigenschappen doordat het de vorm verstevigd. Tests hebben uitgewezen dat de Speedport squash rackets in totaal een 59% grotere sweet spot hebben, waardoor je ballen die je niet geheel in het midden van je racket raakt, toch nog goed kunt controleren.

O Port
De Prince Speedport squash rackets hebben O Ports
Vergrote Sweet Spot
Vergrote Sweet Spot van het squash racket

Er zijn 3 squash rackets binnen de Speedport serie: Black, Tour en Silver. De eerste twee, Black en Tour, zijn ongeveer hetzelfde afgezien van hun gewicht en balanspunt.

Prince O3 Speedport Black

Prince O3 Speedport Black squash racket
Prince O3 Speedport Black squash racket

Specificaties:

  • Gewicht: 135 gram
  • Bladgrootte: 470 cm2
  • Balanspunt: 375 mm
  • Snaarpatroon: 16×16
Prince O3 Speedport Tour squash racket
Prince O3 Speedport Tour squash racket

Specificaties:

  • Gewicht: 145 gram
  • Bladgrootte: 470 cm2
  • Balanspunt: 360 mm
  • Snaarpatroon: 16×16

Beoordeling

Het was al weer een tijd geleden dat ik met een Prince racket heb gespeeld. Het laatste Prince racket waar ik mee speelde was de Extender Elite. Dat was een stabiel en betrouwbaar racket, dus mijn verwachtingen voor de O3 Speedport waren hoog gespannen.

Het kostte even wat moeite om aan het racket gewend te raken, want de O3 Speedports zijn wat krachtiger dan ik gewend ben. Van de twee geteste rackets vond ik de Tour het beste. Het racket voelde wat comfortabeler aan. Na een setje spelen voelde de Tour redelijk vertrouwd aan, en kon ik de extra power die in het racket zit goed gebruiken. Het racket is goed te manouvreren en zit niet in de weg bij snelle acties.

Waar ik het meest van onder de indruk raakte ik van het feit dat wanneer ik even onder vuur lag ik toch nog steeds het gevoel had voldoende controle over de bal te hebben. De O Ports maken dus weldegelijk verschil, vooral wanneer je bal gestrekt uit een hoekje probeert te lepelen. Ook als je de bal even niet in het midden van het racket weet te plaatsen.

De O3 Speedport Black en Tour wisten aan mijn verwachtingen te voldoen. Het voordeel van een grotere sweetspot vertaald zich duidelijk in beter squashspel.

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.