Pro Supex Premier Carbon Tour

De Pro Supex Premier Carbon Tour is één van de top squash rackets uit het Pro Supex assortiment. Voormalig wereldkampion Daniel Forslund speelde graag met Pro Supex rackets, en gebruikte ook dit racket regelmatig. Het racket is sinds februari dit jaar verkrijgbaar in onze squash racket webshop.

Premier Carbon
Premier Carbon

Premier Carbon

De Premier Carbon Tour is volledig gemaakt uit Premier Carbon.Dit materiaal is erg duurzaam dankzij verstevigende carbondwarsverbindigen. Het maakt dit squash racket erg licht, sterk en stijf tegelijk. Iets wat in elk geval de speler die houdt van een up tempo game moet aanspreken.

Pro Supex Premier Carbon Tour squash racket
Pro Supex Premier Carbon Tour squash racket

In tegenstelling tot de Carbono reeks richt dit racket vooral op de control speler. Er is een extra brug in het ontwerp opgenomen, dat torsiekrachten die op het racket komen te staan wanneer je de bal slaat opvangt. Hierdoor vervormt het racket minder en kun je bal dus beter de hoeken in sturen.

Het snaarpatroon is ook opmerkelijk hoog. De bal kan hierdoor extra nauwkeurig worden opgevangen. Bovendien wordt de kracht van de impact beter over het frame van het racket verdeeld.

Specificaties:

  • Materiaal: Premier Carbon
  • Gewicht: 150 gram
  • Bladgrootte: 470 cm2
  • Snaarpatroon: 14 x 18

Beoordeling

Wanneer je met dit racket gaat spelen valt direct op dat de toename in control de verwachtingen ruim overstijgt. Het was geen probleem om een drop shot te plaatsen of de bal te vertragen wanneer ik onder vuur lag.

Qua power laat dit racket ook weinig te wensen over. Op een relatief koude baan lukte het prima om met een dubbel gele bal de gehele lengte van de baan te benutten. En terwijl de Premier Carbon Tour iets zwaarder is dan het racket waar ik normaal gesproken mee speel, had ik daar geen last van. Het gewicht is ook goed verdeeld over het racket, en blijft goed in vorm bij elke slag. Hooguit miste ik het Zero Vibration systeem, waardoor de trillingen wat beter te voelen waren.

Al met al kostte het relatief weinig moeite om aan dit squash racket gewend te raken. Met wat meer control spelen past goed bij mijn speelstijl. De echte power speler mist waarschijnlijk wel de kracht die soms nodig is.

Aanbieding

SquashDeal logoDe Pro Supex Carbono squash racket is in de aanbieding bij SquashDeal.nl. Dit squash racket koop je voor € 64,95 ipv € 100,-.

Ramy Auteur

Comments

    superworm

    (30 juni 2009 - 17:07)

    Relaxt racket. Speelt een stuk beter dan mij vorige, dunlop ice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.