Snaren specials

09CI5725De komende tijd besteden we op squash-racket.nl extra aandacht aan squash racket snaren. Voor het selecteren van een nieuw racket besteed je gerust een weekje om je te verdiepen in al het aanbod. Je geeft niet zomaar € 100,- of meer uit aan een racket, voordat je weet dat het de beste deal is, maar als het op snaren aankomt is de gemiddelde squasher een stuk minder kritisch. En dat terwijl de snaren nou juist eigenlijk het belangrijkste onderdeel van het racket zijn. Het is tenslotte niet het racket waarmee je de bal slaat, maar de snaren!

Natuurlijk is het frame niet onbelangrijk, de snaren worden er immers in gespannen. Maar als het gaat om power, control en “gevoel” in de slag, dan nemen de snaren dit voor het grootste deel voor hun rekening. Snaren verstaan tot squash, als banden tot motor racing of zeilen tot windsurfen. Zonder kwaliteitsmateriaal zul je niet ver komen. En met meer kennis op zak, zul je een betere keuze kunnen maken, wat zich uiteindelijk zal vertalen in een voordeel op de baan.

De komende tijd zullen we in elk geval het volgende behandelen:

Squash racket snaren zijn verbazingwekkend high tech producten, alhoewel je dat er niet altijd zomaar ziet. De belangrijkste parameters zijn de dikte, het materiaal en de constructie. Uiteraard zijn er ook nog verschillen in bespanning en racket ontwerp, die ook hun aandeel hebben in het gedrag van de snaren. Mix je dit met verschillende speelstijlen, en persoonlijke voorkeur, dan kom je als snel tot de conclusie dat de juiste snaren kiezen niet gemakkelijk is.

Maar vrees niet! De komende weken zullen we je flink bijspijkeren op het gebied van snaren. Het is niet altijd even eenvoudig, maar we zullen er voor zorgen dat het in begrijpelijke taal te behappen is. We behandelen de bovengenoemde parameters, apart en in combinatie met elkaar. We zullen snaren van verschillende merken met elkaar vergelijken en je van genoeg informatie voorzien zodat je zelf een keuze kunt maken om eens wat uit te proberen.

Verwacht niet in één keer te slagen. Het is van belang dat je meerdere snaren eens uitprobeert, om zo de juiste te vinden. Ongeacht hoeveel je over snaren zult lezen, komt het uiteindelijk toch aan op gevoel. De enige manier om er achter te komen of een bepaalde snaar iets voor je is, is door er een paar wedstrijden mee te spelen! Je zult verstelt staan van hoe je spel hierdoor zal verbeteren.

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.