Speedminton: snelle zomer racketsport

Zou je ook eens graag buiten willen spelen met een racket? Niet op een tennisbaan, maar gewoon daar waar jij dat wilt? Bij gebrek aan buitensquashbanen zul je toch op zoek moeten naar wat anders. Badminton misschien? Als squasher wil je toch niet een beetje een shuttle in boogjes over spelen? Gelukkig is nu de oplossing: Speedminton!

Deze nieuwe racketsport is een soort kruising tussen squash en badminton. Met een klein squashracket en stevige shuttles (speeders genoemd).

In tegenstelling tot badminton heb je echter geen net nodig. Zet een veldje af met de Easy Court linten, of gewoon andere spullen, en je bent klaar om te spelen. Op het strand, op de camping of in het park, Speedminton kan any time, any where!

De sport wordt ook wel speedbadminton genoemd. Dit komt doordat je, zeker als geoefende squashspeler, de speeder een stuk harder kunt laten gaan dan bij badminton. Snelheden boven de 200 kmh doen eerder denken aan squash of tennis. Bij een beetje wind kun je de speeders verzwaren met de windringen, waardoor je ook daar geen last meer van hebt. Een shuttletje overslaan met een pisboogje behoort dus tot het verleden.

Blackminton

Speedminton kun je ook ’s avonds of in het donker spelen. De speciale transparante speeders kun je namelijk voorzien van een lichtstaafje (zogenaamde Speedlights). Hierdoor licht de hele shuttle groen op, waardoor je hem goed kunt blijven zien. Wat glow in the dark verf er bij, en je hebt een geweldig kinderfeestje of team/bedrijfsuitje!

Speedminton Sets

Aangezien je de sport alleen met twee spelers kunt spelen is het logisch om gelijk een setje rackets te kopen. In zo’n set zitten naast twee rackets ook een tube met 5 speeders, de Easy Court linten en Speedlights. Er bestaat een bescheiden product range aan speedminton sets. Het belangrijkste verschil tussen de sets zit hem net als bij squash in het gewicht van de rackets en de kwaliteit van de snaren. Het complete aanbod aan Speedminton Sets vind je bij Speedmintonwebwinkel.nl.

Spelregels

Voor het spelen van Speedminton heb je niet veel nodig. Eén speedminton set en je kunt los. De regels kun je natuurlijk zelf bepalen, maar er zijn ook officiële speedminton regels.

Speel jij Speedminton deze zomer?

Ook overtuigd van het unieke concept van Speedminton? Laat ons weten wat je er van vindt in de comments!

Speedminton Sets koop je bij Speedmintonwebwinkel.nl!

Ramy Auteur

Comments

    Eric Verhaar

    (26 maart 2011 - 23:29)

    Speedminton is echt een stuk leuker dan badminton.. die speeders gaan echt hard en het is nog een hele inspanning. cker doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.