Squash houdt indrukwekkende presentatie bij IOC

Squash op de Olympische Spelen is weer een stapje dichterbij gekomen. Eén team van zes afgevaardigden hebben een belangrijke presentatie gegeven bij de Internationaal Olympisch Committé (IOC) Executive Board in Lausanne, Zwitserland. Met name de jongste van het gezelschap, Hanna Fekede Blacha, stal de show.

Hanna is van Ethiopische afkomst, maar verhuisde met haar familie in San Diego toen ze 9 jaar oud was. Daarna werd ze toegelaten tot het Surf City squash programma van in die stad, wat studenten in staat stelt om naast hun studie intensief te squashen.

Door goed studeren met hard trainen te combineren, is Hanna zowel kampioen voor meisjes onder de 15 jaar en een Grade A student. Ze droomt van een studie aan de universiteit, maar wil ook graag geschiedenis gaan schrijven door Ethiopië te vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen van 2016.

Hanna maakte deel uit van het IOC Member and Squash Patron, dat verder bestaat uit:

  • HRH Prince Imran of Malaysia,
  • Voorzitter van de World Squash Federation N Ramachandran
  • Nicol David, wereldkampioen
  • Thierry Lincou, Frans kampioen
  • Siyoli Lusaseni, Zuid Afrika

Prins Imran introduceerde het team bij het IOC, waarna een spectaculaire video werd vertoond. Hierin werd aangegeven waarom squash een waardige kandidaat is voor de Olympische Spelen.

Als argumenten werden onder andere aangedragen dat de sport de laatste jaren toegankelijker is geworden, en beter in beeld kan worden gebracht. Verder zijn we er van verzekerd dat de wereldtop wil deelnemen, en dat er voldoende landen vertegenwoordigd kunnen worden. Verder is squash goedkoop en over de hele wereld verspreid.

Bekijk de video

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.