Tecnifibre Carboflex 140

Thierry Lincou speelt met de Tecnifibre Carboflex 140
Thierry Lincou speelt met de Tecnifibre Carboflex 140

In april lanceerde Tecnifibre een nieuwe lijn squashrackets voor het 2009/2010 seizoen. De flitsende graphics maken in elk geval een goede indruk. Bovendien hebben een aantal bekende squash spelers hun naam en gezicht aan de producten verbonden. De rackets combineren een nieuwe frame ontwerp met top qualiteit snaren. Ze zijn onderverdeeld in 3 categoriën en in dit artikel zal één daarvan aan bod komen: de Carboflex 140.

Carboflex

De categorie Carboflex bestaat uit de 130, 140, speed en junior. De Carboflex 140 is de keuze van Thierry Lincou, een Franse WSF speler. Hij weet hetvolgende over het racket te vertellen:carboflex140

Carboflex gives me power and feel to my game and as taken me to the world open and world number one!

Specificaties

  • Materiaal: graphite en Basaltex
  • Gewicht: 140 gram
  • Balanspunt: 355 mm
  • Bladgrootte: 500 cm2 / 77.5 sq inch
  • Snaarpatroon: 14 x 18
  • Kruising: 18 mm
  • Lengte: 68.5 cm /27 inch

De Carboflex 140 is uitgerust met diverse technieken, waarvan we er hier een aantal zullen toelichten.

Het frame

Door het gebruik van de zgn. Isomorph Shaft technologie claimt Tecnifibre de stijfheid van het racket met 25% verbetert te hebben. Dit betekent dat er minder vervorming plaatsvind wanneer je de bal slaat en dus meer energie van je slag aan de bal wordt doorgegeven. Kortom: meer power!

Basaltex Transmitters

Basaltex materiaal bestaat uit een vulcanisch mineral dat het beste van Graphite en glasfiber combineert.

detail3De snaren

De Tecnifibre Carboflex 140 is bespannen met de X-One Biphase 1.18 premium snaren. Deze zijn rood van kleur en voorzien van de zogenaamde Fibre Elastyl technologie. Dit betekent een verbeterd behoud van spanning op het racket, en dus een racket dat langer meegaat en betere controle.

Conclusie

detail1De Carboflex 140 is een goed voorbeeld van een prima uitgebalanceerd racket voor alround spelers. Ben je op zoek naar echt power racket? Dan kun je beter even verder kijken.

Qua ontwerp hebben de jongens van Tecnifibre zeker goed werk afgeleverd. Het is duidelijk dat ze bereid zijn om het op te nemen tegen de grote merken. De combinatie van vernieuwde technieken en een prima prijs zal menig squasher tevreden stellen. De Carboflex is te verkrijgen voor € 85,- to € 100,-.

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.