Verbeter je Squash spel door hightech schoenen

hi-tec_Squash_schoen

Hi-tec’s geavanceerde 4:sys schoenzolen

Stel je eens voor dat je in het vervolg sneller over de baan zult gaan, dat je de ballen die je nu altijd net niet kunt halen met gemak terug kunt spelen. Je zult over de baan heen vliegen als nooit te voren…

Wat veel mensen onderschatten is hoe belangrijk een paar goede schoenen zijn tijdens het squashen. Ze investeren flink in een mooi racket en alle andere benodigde accessoires, maar gebruiken hun oude indoor sportschoenen omdat die nog prima zitten.

Natuurlijk is het belangrijk dat je schoenen goed zitten, maar je zult het met mij eens dat squashen anders is dan de meeste indoor sporten. Je moet constant van richting veranderen en je bent altijd of aan het versnellen om een bal te halen, of aan het remmen om niet tegen een muur aan te knallen. Om dit alles goed te kunnen doen is het uiterst belangrijk dat je een optimale grip hebt met je schoenen. Daarnaast moeten je schoenen genoeg demping en ondersteuning geven. Probeer maar eens op je sokken te gaan squashen en je zult begrijpen wat ik bedoel!
Een goede demping en de juiste ondersteuning zijn niet alleen belangrijk om blessures te voorkomen. Het kan ook je grip en daarmee je snelheid verbeter.

Tijdens het veranderen van richting, het versnellen en het afremmen, zet je ontzettend veel kracht op je voeten. Met de juiste demping en ondersteuning is het mogelijk om deze krachten beter, en over een groter gebied te verspreiden. En een groter gebied betekent dat je in totaal meer grip hebt! Daarnaast kan een betere ondersteuning je voet helpen om sneller een stap te zetten.

Om beter te begrijpen wat belangrijk is voor het ontwerpen van sportschoenen heeft Hi-tec samen met de biomechanische experts Quintic Consultancy een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben ze allereerst gekeken naar het drukpatroon onder de voet tijdens het rennen op blote voeten. Met deze resultaten hebben ze gekeken hoe ze het beste schoenen kunnen ontwerpen die rekening houden met de krachten die mensen op hun voeten uitoefenen tijdens het rennen.

Dit heeft geleid tot een grote verbetering van het ontwerp van hun sport schoenen: het 4:SYS systeem. Bij dit systeem maken ze gebruik van 6 verschillende materialen, met een andere dichtheid en demping, in 8 verschillende gebieden van de schoenzool. Bij het ontwerp hebben ze nauwkeurig gelet op het drukpatroon onder de voet tijdens het rennen. Op punten waar je een hoge druk verwacht hebben ze materiaal geplaatst met een hoge demping, om de kracht beter te verdelen, en op de punten met een lage druk hebben ze stugger materiaal toegepast om meer steun te geven. Dit zorgt voor een ongekend comfort, meer grip en snellere stappen.

Door de voet beter te geven wat hij wil hoeft de rest van je onderbenen minder te corrigeren en te balanceren. Daarnaast zorgt de goede balans tussen demping en ondersteuning ervoor dat je voet minder lang op de grond hoeft te blijven. Je zult door de zaal heen vliegen als nooit tevoren!

Intresse in Squashschoenen?

Denk eens goed na op wat voor schoenen jij iedere keer gaat squashen en probeer voor jezelf de volgende vragen eens te beantwoorden:

  • Zijn je schoenen echt geschikt voor squashen?
  • Hoe oud en hoe zwaar zijn je squashschoenen?
  • Heb je wel eens last van een knie, je scheenbeen of je enkel na het squashen?
  • Wil je graag je squashspel verbeteren, net die ballen terug slaan die je nu niet kunt halen?

Als je na het lezen van dit artikel  eerlijk tegen jezelf kunt zeggen dat je tevreden bent met je squashschoenen dan wens ik je veel succes, maar als je twijfelt, kijk dan eens op www.squashdeal.nl en beslis vor jezelf of je toe bent aan nieuwe schoenen.

Kijk voor meer informatie en een erg interessant filmpje op de site van hi-tec:  http://www.hi-tec.com/technologies/

Drukpatroon tijdens het rennen. Rood geeft een hoge druk aan en blauw een lage.
Drukpatroon tijdens het rennen. Rood geeft een hoge druk aan en blauw een lage.
De verschillende gebieden en materialen in de 4:SYS zolen
De verschillende gebieden en materialen in de 4:SYS zolen

Ramy Auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.