Waarom Squash een Olympische sport moet worden

2016_olympic_logoDe World Squash Federation is hard bezig om Squash op de Olympische Spelen te krijgen. Een logische stap, aangezien squash gespeeld wordt in 175 landen door meer dan 20 miljoen spelers. Squash verdient een steuntje in de rug, want uit onderzoek van het Forbes Magazine is gebleken dat het “de meest gezonde sport op de wereld” is.

1. Squash is een zeer populaire en toegankelijke sport, overal ter wereld

Zoals gezegd, zijn er 20 miljoen squash spelers wereldwijd. Alle continenten zijn vertegenwoordigd op zowel recreatief als professioneel vlak. De sport wordt beoefend door mannen en vrouwen, jong en oud. Het is eenvoudig om met squash te beginnen, en de materiaalkosten zijn laag. Zeker als je je spullen aanschaft in een goedkope squash racket webwinkel.

2. De sport beschikt over een goede organisatie

Zowel de mannen als vrouwen spelersorganisaties (PSA en WISPA) en de WSF staan pal achter de campagne die gevoerd wordt om squash op te nemen in de Olympische Spelen.

3. Een Olympische medialle zal de hoogst mogelijke prijs worden

Deelname aan de Olympische Spelen betekent een enorme impuls voor de sport en iedere speler zou Olympisch Kampioen willen worden.

4. De wereldtop zal zeker meedoen

De beste squashspelers ter wereld hebben een petitie getekend voor deelname aan de Olympische Spelen.

Ramy Auteur

Comments

  Chris Doorn

  (2 juni 2009 - 23:41)

  Ik ben het er helemaal mee eens! Al jaren squash ik fanatiek bij ons op het sportcentrum en ik vind het niet terecht dat de professionele squashers niet de hoogste eer kunnen halen. Squash moet olympisch worden!!

  tom

  (22 november 2009 - 18:38)

  ik squash al jaren en ik vind dat ik olympisch kampioen moet worden omdat ik beter ben dan iedereen. ook als die CRIS DOORN die hier boven staat. en blijf cheel want het is mijn mening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.